Historiek

Hoe het begon...

Als natuurliefhebber met een passie voor machines leek Eric Polfliet bijna voorbestemd om als tuinaanlegger door het leven te gaan. De combinatie van groene vingers met en een slim gekozen machinepark bleken ideaal om projecten van klein tot groot aan te pakken en het opgestarte bedrijf te laten bloeien.

 

Maar één probleem bleef steken als een doorn: het groenafval.

Eric merkte ook bij veel collega's dat het snoeiafval zich opstapelde en dat er buiten het toen gangbare verbranden weinig alternatieven waren. Geen ideale situatie...Wat volgde...

Twee studiereizen door Amerika later was de oplossing gevonden.  De Haybuster HD-10 bleek polyvalent genoeg om ook op Belgische schaal efficiënt te kunnen werken.

 

Een machine, vrachtwagen en bedrijfsterrein werden aangekocht, en op 5/01/1996 werd POLMA bvba boven de doopvont gehouden.  Eric kon van start gaan!  

 

Waar alles eerst nog op zeer bescheiden schaal gebeurde breidde het klantenbestand al snel uit. Van tuinaanleggers uit de streek tot gemeentediensten, van bosbouwers tot het uitvoeren van ruimingswerken voor de aanleg van de TGV-lijn.  Vandaag

POLMA bvba volgde hetzelfde ritme als de natuur waarvoor (en waarin) wordt gewerkt: iets kleins groeide uit tot iets groot en gezond. Vandaag bewijst een uitgebreid klantenbestand en activiteiten dat verwerking van groenafval absoluut nodig is.

 

Door samenwerking met verschillende afnemers draagt POLMA ook bij tot een beter milieu. Grove houtsnippers worden verder verwerkt in de bio-industrie, fijn materiaal zal uiteindelijk als compost een nieuwe generatie planten voeden.