Historiek

Hoe het begon...

Als natuurliefhebber met een passie voor machines leek Eric Polfliet bijna voorbestemd om als tuinaanlegger door het leven te gaan. De combinatie van groene vingers met een slim gekozen machinepark bleken ideaal om projecten van klein tot groot aan te pakken en het opgestarte bedrijf te laten bloeien.

 

Maar één probleem bleef steken als een doorn: het groenafval.

Eric merkte ook bij veel collega's dat het snoeiafval zich opstapelde en dat er buiten het toen gangbare verbranden weinig alternatieven waren. Geen ideale situatie...Wat volgde...

Twee studiereizen door Amerika later was de oplossing gevonden.  De Haybuster HD-10 bleek polyvalent genoeg om ook op Belgische schaal efficiënt te kunnen werken.

 

Een machine, vrachtwagen en bedrijfsterrein werden aangekocht, en op 5/01/1996 werd POLMA bv boven de doopvont gehouden.  Eric kon van start gaan!  

 

Waar alles eerst nog op zeer bescheiden schaal gebeurde breidde het klantenbestand al snel uit. Van tuinaanleggers uit de streek tot gemeentediensten, van bosbouwers tot het uitvoeren van ruimingswerken voor de aanleg van de TGV-lijn.   

POLMA bv volgde hetzelfde ritme als de natuur waarvoor (en waarin) wordt gewerkt: iets kleins groeide uit tot iets groot en gezond. Vandaag bewijst een uitgebreid klantenbestand en activiteiten dat verwerking van groenafval absoluut nodig is.

 

Door samenwerking met verschillende afnemers draagt POLMA ook bij tot een beter milieu. Grove houtsnippers worden verder verwerkt in de bio-industrie, fijn materiaal zal uiteindelijk als compost een nieuwe generatie planten voeden.Vandaag

 

Op 1 juni 2020 besloten Eric en Cecile om de fakkel door te geven aan de gebroeders Tom & Nick Oste en hun partners Annelore & Marijke. Het terrein werd een beetje anders ingericht, maar de activiteiten van de groenverwerking werden verdergezet zoals voorheen.

 

Net zoals Eric, doen de nieuwe zaakvoerders hun best om alles in goede banen te leiden en het gebruiksgemak voor de klanten te optimaliseren. Met het oog op een correcte registratie wordt er sinds februari 2022 met een weegbrug gewerkt. Een aanpassing die zowel door de klanten als door de zaakvoerders als een meerwaarde wordt ervaren. Dagelijks is er tijdens de kantooruren permanentie door één van de Polma- vrouwen. Ze onthalen de klanten steevast met een glimlach en bedienen hen van groencompost of sierschors. Sinds 2023 is er ook een samenwerking met het zusterbedrijf Agropunt Oste – Hiels. Zij installeerden in de Krekelstraat een afhaalpunt voor bodemverbeterende middelen, meststoffen en graszaden.

 

Het zusterbedrijf Oste Gebroeders BV staat paraat om klanten te helpen bij verdere transporten of grondwerk. En zo blijft Polma BV een vaste waarde voor heel wat tuinaanleggers en gemeenten uit de buurt.